A mítosz szerint Herkules kicsalta az óriásokat rejtekhelyükről, és sikerült legyőznie őket a Gigantomachy során Mykonos szigetén. Valójában azt mondják, hogy a nagy sziklaképződmények, amelyek szétszórva vannak a szigeten azok nem mások, mint az óriások megkövült testei. A sziget neve „kőhalomra” vagy „sziklás területre” utal. A későbbi legendák azonban azt támasztják alá, hogy a sziget nevét a helyi hőshöz, Mykonoshoz kötik. Mykonos Delos királyának, Aniosznak a fia volt, aki viszont Apollónnak és Roious nimfának, Dionüszosz leszármazottjának volt a fia. Így kezdődik hát a mitológia szerint Mykonos történelme. Természetesen tovább bontjuk a múltat a következő sorokban.
Tovább olvasom »Mykonos szigetét mediterrán éghajlat jellemzi, amely magában foglalja a száraz, meleg nyarakat és az enyhébb, nedvesebb telet. És ezzel szinte mindent el is mondtunk, hiszen ilyen éghajlaton nagyon jó lenni. Az időjárás a szezonalitástól függően változik természetesen, így a látogatók a tervezett időpontnak megfelelően választhatják meg az ideális időszakot Mykonos felfedezéséhez. Valakinek fontos a szikrázó napsütés, de sokan, egyre többen vannak, akik inkább kerülik a főszezont, még ha ez néhány fokkal hűvösebb időjárással is jár. Az alábbiakban sorra vesszük, melyik hónapban mire számíthatnak a Mykonoson turistáskodók.
Tovább olvasom »Mykonos, a görög szigetek egyik legfényesebb ékköve, nem csak festői tájaival, hanem ínycsiklandó kulináris élményeivel is elkápráztatja az utazókat. A helyi konyha gazdag hagyományokkal rendelkezik, és olyan egyedi ételeket kínál, amelyek tükrözik a sziget kulturális örökségét és az évezredek során kialakult gasztronómiai mesteriséget.
Tovább olvasom »