#ünnepnap

Mykonos, a fesztiválok és a hagyományok otthona

A sziget hatalmas turisztikai fejlődése ellenére Mykonos számos hagyományát és szokását a mai napig megőrizte. A fesztiválok során a szigeten minden látogatót meghívnak enni és szórakozni. A tisztelt szent ünnepének előestéjén a vesperás után kenyeret és péksüteményt kínálnak, később pedig juhtúragu, főtt hús, disznózsír, káposzta, citromleves és természetesen sok-sok isteni nedü, a bor következik. Az asztalok a legtöbb kápolna mellékhelyiségében vannak megterítve. A „tsambouna” (duda) és a „toumbaki” (kis dob) a két hagyományos hangszer, amely ezeket az ünnepeket kísérik. Az alábbiakban természetesen a teljesség igénye nélkül felsoroljuk azokat a rendezvényeket, fesztiválokat, amelyeket semmiképpen nem szabad kihagynia senkinek, aki a szigetre látogat.
Tovább olvasom »

Ez a weboldal cookie-kat (sütiket) használ azért, hogy a használata során a lehető legjobb élményt tudjuk biztosítani.